10 December 2019
Home Tags Sewa

Tag: sewa

Kisah Seram Rumah Sewa Berhantu di Kuala Kedah Bahagian 2

Ia kembali menggangu dengan lebih keras lagi dan telah memaksa dia membawa keluarganya bermalam bersamanya tidur di Pondok Pengawal.

Kisah Seram Rumah Sewa Berhantu di Kuala Kedah Bahagian 1

Sebuah keluarga yang baru sahaja berpindah ke rumah sewa di Kuala Kedah sering diganggu oleh makhluk halus.

SERAM!! Pengalaman 5 Hari Diganggu Di Rumah Sewa

Artikel ini adalah hasil perkongsian pengalaman seram dari salah seorang pengguna laman sosial bernama Iskandar Zaidi. Beliau ni adalah pelajar Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim Hi-Tech, Kedah. Jadi admin rasa rumah sewa dia pun dekat-dekat kawasan situ jugak la.

Suami Isteri Diganggu Pontianak Di Rumah Sewa Taman Medan

Kisah ini bermula apabila aku dan suami perlu berpindah ke Petaling Jaya atas urusan kerja. Suami aku dapat rumah sewa di kawasan Taman Medan dengan harga yang agak murah. Rumah sewa aku ni berdekatan dgn Pasaraya Matahari. Jadi senang la aku nk beli apa-apa, jalan kaki pun boleh pergi pasaraya. Klinik kerajaan Taman Medan pun dekat dengan rumah.

Misteri Rumah Sewa Biru Di Sungai Petani, Kedah

Kisah seram kali ini adalah berdasarkan kisah benar yang dialami oleh sebuah keluarga. Untuk makluman para pembaca kisahseram.com, kisah ini berlaku pada tahun 2004 ketika mereka sekeluarga menyewa sebuah rumah di satu kawasan taman di Sungai Petani, Kedah.

Berani Pelajar Menyewa Kat Kawasan Seram Ini? Part 2

Ada juga satu hari itu aku ternampak lembaga tinggi dan besar seperti orang sedang memerhati dari balik tingkap dapur. Lama pula tu dia mengintai. Dia macam tenung ruang tamu rumah ini, tepat ke arah tempat aku tidur. Serius memang besar dan tak mungkin orang sebab belakang rumah itu gelap dan sunyi. Mana ada orang lalu lorong belakang rumah itu? Ada orang cakap, itu mungkin hantu raya.

Berani Pelajar Menyewa Kat Kawasan Seram Ini? Part 1

Assalamualaikum. Aku seorang pelajar institut pusat pengajian tinggi (IPT) di sebuah kolej yang baru dinaiktarafkan menjadi universiti. Aku nak cerita pasal benda yang terjadi sewaktu aku pertama kali masuk ke rumah sewa ini sehinggalah sekarang.

STAY CONNECTED

17,276FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.