06 April 2020
Home Tags Seran

Tag: seran

Kisah Seram Hantu Banduan

Hari pertama tidur di asrama, kira-kira dalam pukul 2 pagi, aku tersedar. Aku sendiri tidak pasti sebab apa aku boleh tersedar masa tu, mungkin sebab tempat baru jadi belum serasi lagi dengan aku. Bila dah tersedar tu, susah pula aku aku nak terlelap balik. Jadi, aku keluar dari dorm kemudian terus berjalan keluar ke koridor. Aku pandang ke bawah, pastu pandang blok lain. Aku pun tak tahu pasal apa aku jadi berani, keluar dari dorm pukul 2 pagi seorang diri pula tu!

STAY CONNECTED

17,445FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.