29 November 2020
Home Tags Salam

Tag: salam

Siapa Tetamu Yang Datang Memberi Salam Pada Waktu Maghrib?

Pernahkah anda mendengar cerita, ataupun mendengar sendiri suara yang memberi salam, namun apabila disahut dan dibukakan pintu, tiada kelibat manusia di muka pintu. Ini merupakan antara kisah seram yang satu ketika dahulu menimbulkan tanda tanya kepada masyarakat Melayu.

Malaikat Maut Kirim Salam

Kematian merupakan salah satu rahsia Allah SWT yang telah ditentukan kepada setiap makhluk yang bernyawa. Apabila ajal telah tiba, tiada seorang pun yang dapat menolak atau meminta ditangguhkan walaupun untuk sesaat lagi. Namun seribu kali sayang, hanya sedikit yang manusia mempersiapkan diri untuk menghadapi saat tibanya kematian itu.

STAY CONNECTED

17,364FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.