31 March 2020
Home Tags Sabah

Tag: sabah

Misteri Jalan Raya Di Sabah

Pernahkan anda merasakan perasaan yang menyeramkan ketika memandu berseorangan ataupun berteman, tidak kira lah pada waktu malam ataupun siang? Saya ingin menceritakan pengalaman saya ketika memandu melalui jalan raya di beberapa kawasan sekitar Sabah.

Hotel Murah Berhantu Di Sabah

Artikel yang akan dipaparkan kali ini adalah perkongsian dari salah seorang pembaca setia kisahseram.com. Tetapi kisah ini bukanlah dari pengalaman beliau sendiri tetapi dipetik dari sebuah blog, blog yang mana tidak pula dinyatakan sumbernya. Jom ikuti kisah tersebut!

Jalan Raya Penuh Misteri Di Sabah

Apabila anda memandu kereta di jalan-jalan yang sunyi dan gelap, terutamanya ketika waktu malam apa perasaan anda waktu itu? Tentunya anda dilanda perasaan yang menyeramkan lebih-lebih lagi jika anda memandu berseorangan. Berikut adalah perkongsian dari seorang warga Sabah mengenai pengalaman beliau ketika memandu melalui jalan raya di beberapa kawasan di sekitar Sabah.

SERAM!! Dikejar Balan-Balan di Sabah

Di Sabah terutamanya di kawasan pedalaman, kecoh dengan kisah misteri mengenai hantu penanggal atau juga lebih dikenali sebagai balan-balan di kalangan masyarakat Sabah. Hantu jenis ini dikatakan suka memakan uri ibu yang baru lepas bersalin. Namun begitu benarkah hantu penanggal ini wujud?

Menyingkap Misteri Kampung Tanduo Di Sabah

Kampung Tanduo merupakan antara lokasi yang dijadikan sebagai pusat sehenti dan sarang pengganas. Matlamat utama kumpulan pengganas ini adalah untuk merampas negeri Sabah dari kerajaan Malaysia. Difahamkan, Kampung Tanduo sebenarnya dikatakan telah menyimpan 1001 misteri sejak lebih 50 tahun dahulu. Misteri yang dikaitkan ini adalah seperti penemuan lembaga aneh, makhluk halus dan lain-lain lagi.

Kolej Kediaman Kingfisher Universiti Malaysia Sabah

Memandangkan ramai pula orang yang buka cerita hantu kat kampus-kampus, ni sekarang aku nak buka cerita hantu kat bekas kampus yang aku belajar dulu iaitu Universiti Malaysia Sabah. Masa belajar tu, aku tinggal kat Kolej Kediaman Kingfisher. Kolej ini cantik lah, dia rumah teres dua tingkat. Aku tidak ingat jalan berapa, tapi ia terletak berhampiran dengan hutan paya bakau dan sungai kat tepi jalan tu.

Kisah Seram Tandas Perpustakaan Universiti Malaysia Sabah

Saya pernah bekerja di Perpustakaan UMS, tingkat 3 (Aseana). Saya pernah kerja lebih masa di sana sampai jam 10 malam, selama 2 minggu sorang-sorang saja kerana kawan yang bertugas sama dengan saya cuti kecemasan. Pernah satu malam tu, kira-kira jam 8 malam, pelajar yang datang hanyalah dua orang. Jadi, masa itu saya duduk di kaunter.

STAY CONNECTED

17,444FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.