01 December 2020
Home Tags Pontianak

Tag: pontianak

PENGALAMAN SERAM DI KEM BERHAMPIRAN PUTRAJAYA

Beberapa bulan yang lepas kelas aku mengadakan satu kem yang perlu dihadiri oleh semua orang. Kem yang dimaksudkan terletak di Putrajaya iaitu bersebelahan dengan Perkampungan Orang Asli.

Kisah Seram Pontianak Ikut Balik Rumah

Saiful telah mengalami peristiwa yang boleh dikatakan seram dan tidak boleh dilupakan sehingga sekarang.

Mati Beramai-Ramai Diserang Pemangsa Misteri, Adakah Ia Pontianak?

Penduduk di Gunungkidul, Daerah Istimewa Yogyakarta (DIY), Indonesia kini pelik dengan kejadian sejumlah kambing milik seorang penduduk mati dalam keadaan yang cukup aneh apabila semua darah haiwan itu kering dan ada dua lubang pada leher seperti kesan gigitan pontianak.

Suami Isteri Diganggu Pontianak Di Rumah Sewa Taman Medan

Kisah ini bermula apabila aku dan suami perlu berpindah ke Petaling Jaya atas urusan kerja. Suami aku dapat rumah sewa di kawasan Taman Medan dengan harga yang agak murah. Rumah sewa aku ni berdekatan dgn Pasaraya Matahari. Jadi senang la aku nk beli apa-apa, jalan kaki pun boleh pergi pasaraya. Klinik kerajaan Taman Medan pun dekat dengan rumah.

Kerana Permainkan Hati Perempuan, Bekas Kekasih Hantar Sihir Balas Dendam Part...

Sebulan sebelum peperiksaan akhir untuk semester tu, aku dengan kawan-kawan aku sibuk mengulangkaji pelajaran. Gangguan dah sebulan lebih tidak ada. Sampailah satu malam, kitorang buat study group, tengah ulangkaji dan bincang-bincang tu, aku tiba-tiba rasa blur dan aku jadi tidak faham apa yang aku baca. Aku tidak faham apa yang kawan-kawan aku cakap. Macam satu bahasa yang asing bagi aku. Kepala aku jadi sakit.

Kerana Permainkan Hati Perempuan, Bekas Kekasih Hantar Sihir Balas Dendam Part...

Tiga minggu selepas aku keluarkan jin ular tadi, masa itu cuti umum hari Isnin dan Selasa. Aku ambil keputusan untuk balik ke kampung pada malam Jumaat, walaupun cuti sekejap je. Masa ini aku dah mula insaf sikit-sikit. Aku anggap kejadian ular itu sebagai pengajaran. Aku naik bas dekat terminal. Pukul 12 malam bas pun bergerak. Perjalanan ke kampung aku mengambil masa selama 6 jam. Jadi bas dijangka sampai pada pukul 6 pagi. Aku meminta ayah aku datang jemput jam itu.

Kerana Permainkan Hati Perempuan, Bekas Kekasih Hantar Sihir Balas Dendam Part...

Masuk bulan pertama semester 6, dah lebih 3 bulan aku single. Aku ingat nak rehat sekejap daripada kaum hawa ini. Nak fokus pada pelajaran dan berbaik-baik dengan kawan-kawan lelaki yang aku tak hirau dari dulu tu. Akhirnya aku berjaya memperbaiki hubungan kami. Budak-budak lelaki tidak lagi menyisihkan aku. Maka aku teruskan hidup seperti biasa.

Kerana Permainkan Hati Perempuan, Bekas Kekasih Hantar Sihir Balas Dendam Part...

Kisah Benar - Kerana cuba mempermainkan hati dan perasaan perempuan, bekas teman wanita hantar sihir berupa ular, pontianak dan makhluk berbulu hitam demi untuk membalas dendam!! Kisah ini diambil dari perkongsian di laman sosial Facebook milik Emy Zulkifli, "Jangan main-main dengan hati, risau-risau menjadi dendam". Kepada pembaca kisahseram.com, marilah kita sama-sama jadikan kisah ini sebagai satu pengajaran.

Diikut Pontianak Yang Menyamar Sebagai Mak Bidan

Pada malam itu, Sarah telah pergi ke perigi yang terletak lebih kurang 50 meter dari rumahnya untuk mengambil air. Dia terpaksa mengambil sendiri air untuk digunakan bagi menyediakan hidangan makan malam kerana suaminya masih belum pulang dari tempat kerja.

Ingatkan Selimut, Rupanya Kain Pontianak Yang Ditarik!!

Assalamualaikum. Artikel yang disiarkan kali ini merupakan hasil perkongsian dari pengalaman salah seorang pembaca setia kisahseram.com. Ikuti pengalaman seram beliau yang sungguh mendebarkan ini. Alkisahnya, saya merupakan seorang rakyat Singapura yang bernikah dengan seorang warga Malaysia dan seterusnya menetap di Melaka.

Pontianak Berlegar Sekeliling Kereta Di Jalan Lama Lenggong Perak

Sebelum pulang dari rumah abang kepada ayah saya di Lenggong itu, pakcik saya telah menasihati kepada ayah saya agar tidak membuka tingkap kereta ketika lalu di jalan lama Lenggong itu. Akibat mengabaikan nasihat tersebut, sewaktu ayah saya lalu di kawasan jalan lama tersebut, dia telah diganggu oleh seekor pontianak yang muncul berterbangan di sekeliling kereta yang dinaiki oleh anggota keluarga saya .

Pontianak Menampakkan Diri Setelah Dilontar Batu

Cerita ini adalah tentang satu pengalaman seram seorang kaki pancing yang tidak dapat dilupakan apabila beliau terserempak dengan makhluk Allah yang lain ini ketika sedang memancing di Sungai Pulau Kerengga, dekat Marang, Terengganu pada tahun 2000.

Amukan Pontianak di Village 5 Universiti Teknologi Petronas

Antara kisah seram yang popular di Universiti Teknologi Petronas (UTP) adalah berkenaan pontianak yang berkeliaran di kawasan Village 5. Daripada cerita pelajar-pelajar UTP, terdapat dua versi yang hampir serupa tapi tak sama mengenai kisah tersebut.

Kisah Beristerikan Pontianak

Kisah ini berlaku di sebuah teratak di hujung desa terpencil. Sementara menunggu si bapa pulang berkebun di kala hening senja, seorang anak gadis menyisir rambut emak tirinya yang panjang mengurai, tetapi tiba-tiba sikatnya tersangkut sesuatu pada tengkuk emaknya.

Drakula “Vampire” Si Penghisap Darah

Drakula atau lebih dikenali sebagai "Vampire" adalah satu bangsa makhluk peminum darah yang pernah menjadi manusia. Mereka memerlukan darah manusia segar untuk terus hidup. Disebabkan mereka pernah menjadi manusia, jadi anda tidak akan tahu bahawa ia adalah Vampire sehingga ia sudah terlambat.

STAY CONNECTED

17,360FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.