01 December 2020
Home Tags Pokok

Tag: pokok

Penunggu Pokok Durian Depan Banglo Usang

Di persimpangan itu terdapat sebuah rumah banglo yang penuh dengan tanda tanya dan misteri. Dahulunya, di rumah banglo yang besar itu pernah terjadi kejadian rompakan di mana seluruh keluarga pemilik banglo tersebut dibunuh termasuklah dengan pembantunya sekali.

Beruk Hitam Misteri Menggoncangkan Pokok

Pada satu malam tiba-tiba pokok rambutan yang berada di belakang rumah Bakar bergoyang dengan sendirinya dan begitu pelik keadaannya kerana tiada sedikit pun angin yang dirasai ketika itu.

Kenali Pokok Yang Biasa Dihuni Hantu

Tahukah anda di manakah tempat yang menjadi tempat tinggal hantu? Pada kebiasaannya, rumah kosong atau rumah yang telah lama ditinggalkan sering dikaitkan dengan tempat yang menjadi kesukaan hantu untuk dijadikan sebagai tempat tinggalnya. Namun begitu, selain rumah kosong, pokok juga dipercayai menjadi tempat tinggal hantu atau makhluk halus. Ada beberapa jenis pokok yang menjadi tempat kesukaan untuk hantu atau makhluk halus bertenggek di atas dahan pokok tersebut.

Kisah Penunggu Pokok Pisang

Selepas menerima hasil wang pampasan tenteranya, ayah Seriayu telah membina sebuah rumah sendiri di belakang rumah ibu mertuanya. Ayah Seriayu merupakan seorang yang rajin menternak ayam, kambing dan juga bercucuk tanam. Banyak pokok buah-buahan dan tanaman lain seperti sayur-sayuran ditanam di sekeliling rumah memandangkan ibu mertuanya mempunyai tanah yang cukup luas.

50 Pelajar Histeria Selepas Tebang Pokok Besar

Pada Oktober tahun lalu, lebih 50 pelajar lelaki dan perempuan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bandar Baru Bangi diserang histeria secara tiba-tiba mencetuskan suasana panik kepada guru dan pelajar. Kejadian kira-kira 9 pagi itu pada mulanya menyerang kumpulan pelajar tingkatan empat yang menyebabkan mereka meraung.

STAY CONNECTED

17,361FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.