26 September 2020
Home Tags Penunggu

Tag: penunggu

Terhidu Bau Bangkai Dalam Lift

Tiba-tiba aku merasakan ada tangan yang menyentuh bahuku dari arah belakang dan tanpa berlengah aku terus memandang ke belakang, kosong tiada sesiapa disitu. Tidak lama setelah itu, aku tercium bau busuk bagaikan bangkai yang mereput.

Penunggu Pokok Durian Depan Banglo Usang

Di persimpangan itu terdapat sebuah rumah banglo yang penuh dengan tanda tanya dan misteri. Dahulunya, di rumah banglo yang besar itu pernah terjadi kejadian rompakan di mana seluruh keluarga pemilik banglo tersebut dibunuh termasuklah dengan pembantunya sekali.

Penunggu Asrama Universiti Pendidikan Sultan Idris

Pertama sekali, perkenalkan diri saya Fiza. Saya baru sahaja menamatkan pengajian di salah sebuah pusat pengajian tinggi awam yang terletak di Tanjung Malim, Perak. Di sini, saya ingin menceritakan pengalaman seram yang saya alami sepanjang saya belajar di situ.

Penunggu Tasik Banding Tumpang Kereta

Pengalaman seram yang saya sekeluarga alami ini berlaku ketika balik ke Kulim dari melawat ayah saya yang kemalangan di kampung halaman saya di Kelantan iaitu kira-kira lima tahun yang lepas. Pada hari kami bertolak balik dari rumah ayah saya ketika itu sudah agak lewat, iaitu selepas kami menunaikan solat asar. Waktu pun sudah hampir jam 7 petang dah pada masa tu.

Kisah Penunggu Pokok Pisang

Selepas menerima hasil wang pampasan tenteranya, ayah Seriayu telah membina sebuah rumah sendiri di belakang rumah ibu mertuanya. Ayah Seriayu merupakan seorang yang rajin menternak ayam, kambing dan juga bercucuk tanam. Banyak pokok buah-buahan dan tanaman lain seperti sayur-sayuran ditanam di sekeliling rumah memandangkan ibu mertuanya mempunyai tanah yang cukup luas.

STAY CONNECTED

17,395FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.