28 November 2020
Home Tags Pengalaman

Tag: pengalaman

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

PENGALAMAN SERAM DI KEM BERHAMPIRAN PUTRAJAYA

Beberapa bulan yang lepas kelas aku mengadakan satu kem yang perlu dihadiri oleh semua orang. Kem yang dimaksudkan terletak di Putrajaya iaitu bersebelahan dengan Perkampungan Orang Asli.

Wanita Kongsi Cerita Pengalaman Dirogol Jin Saka

Kejadian ini berlaku kira-kira 20 tahun yang lalu, saya dan adik-beradik yang lain sering melihat lembaga hitam yang besar seakan manusia setinggi dua meter dan ada kalanya hingga mencecah siling rumah.

Jalan Yang Menakutkan Di Daerah Tangkak – Pagoh

Patut lah adik aku dari tadi lagi senyap dan menggigil. Dalam ketakutan dan suara bergetar aku terus menyuruh adik aku untuk cepat meninggalkan tempat itu. Setelah kereta mula bergerak jauh meninggalkan kawasan tersebut, aku mula tenangkan diri dengan membaca ayat-ayat suci al-quran

Pengalaman Seram Menyewa Apartment 13A

Kisah ini adalah mengenai seorang graduan yang baru memulakan kerjayanya sebagai penulis di sebuah syarikat akhbar tempatan. Semuanya bermula apabila dia menyewa sebuah rumah di apartment yang berdekatan dengan tempat kerja dia. Apartment itu bukan setakat dekat dengan tempat kerjanya, malah sewa apartment itu juga cukup murah dengan kategori fully furnished pula tu. Bawa diri je katanya masuk rumah itu.

Pengalaman Seram Pekerja Hotel Berdepan Dengan Pocong

Kisah yang akan kisahseram.com paparkan kali ini berlaku di sebuah hotel. Ia berlaku kepada salah seorang pekerja 'housekeeping' di hotel tersebut. Kepada pembaca setia kisahseram.com, diingatkan agar jangan sekali-kali membaca kisah ini selepas 12 malam, dikhuatiri kisah seram ini akan terbawa-bawa ke dalam mimpi kerana kadang-kadang admin sendiri pun termimpi dikejar hantu.

STAY CONNECTED

17,365FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.