13 November 2019
Home Tags Maut

Tag: maut

Pelajar maut Akibat Gangguan Makhluk Halus

Seorang penuntut Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) yang dikatakan mengalami masalah gangguan makhluk halus, maut selepas terjatuh dari tingkat lima bangunan Universiti tersebut.

Malaikat Maut Kirim Salam

Kematian merupakan salah satu rahsia Allah SWT yang telah ditentukan kepada setiap makhluk yang bernyawa. Apabila ajal telah tiba, tiada seorang pun yang dapat menolak atau meminta ditangguhkan walaupun untuk sesaat lagi. Namun seribu kali sayang, hanya sedikit yang manusia mempersiapkan diri untuk menghadapi saat tibanya kematian itu.

Maut Dalam Longkang Akibat Berkhalwat

Untuk mengelakkan diri daripada ditangkap oleh pihak berkuasa, seorang pelajar lelaki terjatuh dari tingkat lima sebuah apartment lalu terus meninggal di dalam longkang apartment tersebut. Beliau meninggal dalam keadaan yang aib. Adakah itu balasan Tuhan di atas perbuatan dosanya?

STAY CONNECTED

17,261FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.