25 September 2020
Home Tags Mati

Tag: mati

Mati Beramai-Ramai Diserang Pemangsa Misteri, Adakah Ia Pontianak?

Penduduk di Gunungkidul, Daerah Istimewa Yogyakarta (DIY), Indonesia kini pelik dengan kejadian sejumlah kambing milik seorang penduduk mati dalam keadaan yang cukup aneh apabila semua darah haiwan itu kering dan ada dua lubang pada leher seperti kesan gigitan pontianak.

Pesta Hantu Lapar Untuk Roh Yang Tidak Tenang

Perayaan hantu merupakan sebuah perayaan yang disambut oleh orang Cina di seluruh dunia. Menurut kepercayaan tradisional mereka, Perayaan Hantu ini jatuh pada bulan ketujuh dalam kalendar lunar yang mana dipercayai roh-roh yang tidak tenang akan berkeliaran di dunia. Dalam kepercayaan masyarakat Cina, mereka akan berusaha untuk menenangkan hantu-hantu ini dengan memberi 'makan' kepada nenek moyang mereka terutamanya pada hari ke-15 atau dipanggil Yu Lan yang merupakan sambutan Pesta Hantu Lapar

Berkenalan Dengan Gadis Yang Sudah 2 Tahun Mati Dibunuh

Tengah malam itu, jalan agak sunyi kerana tidak banyak kenderaan yang lalu-lalang di atas lebuhraya. Apabila sampai di bawah jejantas berhampiran bangunan SIRIM, Shah Alam, Razlan ternampak seorang gadis sedang berdiri seorang diri di tepi jalan. Razlan pun berasa pelik kerana gadis itu sangat berani bersendirian di dalam gelap.

STAY CONNECTED

17,394FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.