27 September 2020
Home Tags Lembaga

Tag: lembaga

Kelibat Hantu Melintas Depan Bilik

Ini adalah kisah salah seorang pensyarah aku semasa belajar di universiti dulu. Nama beliau En. Ishak (nama samaran). Nama sebenar terpaksa dirahsiakan atas sebab-sebab tententu. En. Ishak adalah seorang pensyarah yang sangat suka berkongsi tentang pengalamannya semasa zaman dia muda-muda dulu. En. Ishak ni agak nakal sikit pada zaman mudanya. Salah satu perkara yang dia suka buat ialah menyakat orang.

Diserang Segerombolan Lembaga Putih

Pada suatu hari, empat sekawan yang merupakan kaki panjang merancang sebuah misi untuk memancing udang galah di hulu Sungai lembing, Pahang. Kumpulan kaki pancing ini diketuai oleh Mahad. Ketika hampir sampai ke tempat yang dituju, tiba-tiba hujan turun dengan lebat. Hujan lebat ini berterusan berserta dengan angin kencang dan guruh yang bersahutan. Namun, kumpulan empat kaki pancing udang galah itu tetap meneruskan misi mereka ke hulu Sungai Lembing, Pahang yang sangat terkenal dengan spesies udang galah sepit biru yang sangat lazat isinya.

STAY CONNECTED

17,395FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.