26 September 2020
Home Tags Lagu

Tag: lagu

5 Lagu Dipercayai Boleh Memanggil Hantu​

Di sini saya senaraikan 5 buah lagu yang dikatakan sebagai lagu yang boleh memanggil makhluk halus. Dipercayai bahawa kononnya jika lagu ini dinyanyikan, maka makhluk halus atau hantu ini seperti diseru untuk datang kepada orang yang mendendangkan lagu tersebut.

Diganggu Selepas Menyanyi Lagu Ulek Mayang

Kisah ini berlaku lama dah, pada zaman aku mula belajar bermain gitar. Kejadian seram itu berlaku pada satu malam Jumaat, seingat aku lagi dua minggu sebelum masuk bulan puasa. Aku dan kawan-kawan aku macam biasa melepak sambil bermain gitar di sebuah pondok tepi sawah. Kami menyalakan unggun api dan bakar ubi kayu dan ubi keledek untuk dimakan.

Kisah Misteri Di Sebalik Lagu Hotel California

Pernahkah anda mendengar lirik lagu Hotel California yang dinyanyikan oleh sebuah kumpulan penyanyi dari Barat yang diberi nama Eagles? Adakah anda memahami lirik lagu yang disampaikan oleh mereka? Untuk pengetahuan pembaca setia kisahseram.com, lirik lagu Hotel California sebenarnya menceritakan peristiwa sebenar yang pernah terjadi suatu ketika dahulu yang mana aktiviti pemujaan telah bergiat aktif dalam masyarakat California. Aktiviti pemujaan ini telah dilakukan di dalam sebuah hotel yang terletak di California Street, San Francisso yang mana fungsi hotel ditukar menjadi salah satu 'Church of Satan' oleh Anton Lavey.

STAY CONNECTED

17,395FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.