01 October 2020
Home Tags Ketakutan

Tag: ketakutan

10 Perkara Paling Tipikal Orang Kita Selalu Buat Lepas Tengok Cerita...

Setiap yang bergelar manusia mempunyai rasa takut. Bilamana fikiran dan perasaan dikuasai ketakutan semua benda kita pandang sebagai ancaman. Lebih-lebih lagi jida ketakutan itu adalah kerana takutkan makhluk halus, macam-macam benda akan bermain di fikiran. Ada hantu kat belakang lah, tak nak tengok celah langsir lah, takut tengok cermin lah, dan banyak lagi.

STAY CONNECTED

17,391FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.