30 September 2020
Home Tags Hotel

Tag: hotel

Amber Court, Hotel Berhantu Di Genting Highlands

Ling dan kekasihnya Jun yang berasal dari China telah mendapat peluang untuk datang ke Malaysia atas urusan kerja. Ketika berada di Malaysia, mereka mengambil kesempatan untuk ke Genting Highlands dan telah berjaya memenangi wang yang banyak di sebuah kasino.

Hotel Murah Berhantu Di Sabah

Artikel yang akan dipaparkan kali ini adalah perkongsian dari salah seorang pembaca setia kisahseram.com. Tetapi kisah ini bukanlah dari pengalaman beliau sendiri tetapi dipetik dari sebuah blog, blog yang mana tidak pula dinyatakan sumbernya. Jom ikuti kisah tersebut!

Kisah Misteri Di Sebalik Lagu Hotel California

Pernahkah anda mendengar lirik lagu Hotel California yang dinyanyikan oleh sebuah kumpulan penyanyi dari Barat yang diberi nama Eagles? Adakah anda memahami lirik lagu yang disampaikan oleh mereka? Untuk pengetahuan pembaca setia kisahseram.com, lirik lagu Hotel California sebenarnya menceritakan peristiwa sebenar yang pernah terjadi suatu ketika dahulu yang mana aktiviti pemujaan telah bergiat aktif dalam masyarakat California. Aktiviti pemujaan ini telah dilakukan di dalam sebuah hotel yang terletak di California Street, San Francisso yang mana fungsi hotel ditukar menjadi salah satu 'Church of Satan' oleh Anton Lavey.

Cerita Seram Di Hotel Putra Brasmana Kuala Perlis

Seringkali kita terdengar mengenai kisah-kisah seram di sesetengah hotel terutamanya di hotel yang telah agak lama beroperasi. Beberapa tahun yang lepas aku berkesempatan untuk merasai sendiri pengalaman seram semasa berada di sebuah hotel yang aku menginap selama dua hari satu malam. Hotel tersebut adalah Hotel Putra Brasmana yang terletak di Kuala Perlis.

Gangguan Hantu Di Hotel Sungai Petani

Apa yang aku nak ceritakan ialah mengenai pengalaman yang aku alami sendiri di sebuah hotel yang terletak di sebuah pekan kecil di utara semenanjung iaitu negeri Kedah. Bagi aku ia adalah satu pengalaman seram yang sememangnya aku tidak dapat lupakan selagi aku masih hidup.

Pengalaman Seram Pekerja Hotel Berdepan Dengan Pocong

Kisah yang akan kisahseram.com paparkan kali ini berlaku di sebuah hotel. Ia berlaku kepada salah seorang pekerja 'housekeeping' di hotel tersebut. Kepada pembaca setia kisahseram.com, diingatkan agar jangan sekali-kali membaca kisah ini selepas 12 malam, dikhuatiri kisah seram ini akan terbawa-bawa ke dalam mimpi kerana kadang-kadang admin sendiri pun termimpi dikejar hantu.

STAY CONNECTED

17,393FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.