09 April 2020
Home Tags Hati

Tag: hati

Kerana Permainkan Hati Perempuan, Bekas Kekasih Hantar Sihir Balas Dendam Part...

Sebulan sebelum peperiksaan akhir untuk semester tu, aku dengan kawan-kawan aku sibuk mengulangkaji pelajaran. Gangguan dah sebulan lebih tidak ada. Sampailah satu malam, kitorang buat study group, tengah ulangkaji dan bincang-bincang tu, aku tiba-tiba rasa blur dan aku jadi tidak faham apa yang aku baca. Aku tidak faham apa yang kawan-kawan aku cakap. Macam satu bahasa yang asing bagi aku. Kepala aku jadi sakit.

Kerana Permainkan Hati Perempuan, Bekas Kekasih Hantar Sihir Balas Dendam Part...

Tiga minggu selepas aku keluarkan jin ular tadi, masa itu cuti umum hari Isnin dan Selasa. Aku ambil keputusan untuk balik ke kampung pada malam Jumaat, walaupun cuti sekejap je. Masa ini aku dah mula insaf sikit-sikit. Aku anggap kejadian ular itu sebagai pengajaran. Aku naik bas dekat terminal. Pukul 12 malam bas pun bergerak. Perjalanan ke kampung aku mengambil masa selama 6 jam. Jadi bas dijangka sampai pada pukul 6 pagi. Aku meminta ayah aku datang jemput jam itu.

Kerana Permainkan Hati Perempuan, Bekas Kekasih Hantar Sihir Balas Dendam Part...

Masuk bulan pertama semester 6, dah lebih 3 bulan aku single. Aku ingat nak rehat sekejap daripada kaum hawa ini. Nak fokus pada pelajaran dan berbaik-baik dengan kawan-kawan lelaki yang aku tak hirau dari dulu tu. Akhirnya aku berjaya memperbaiki hubungan kami. Budak-budak lelaki tidak lagi menyisihkan aku. Maka aku teruskan hidup seperti biasa.

Kerana Permainkan Hati Perempuan, Bekas Kekasih Hantar Sihir Balas Dendam Part...

Kisah Benar - Kerana cuba mempermainkan hati dan perasaan perempuan, bekas teman wanita hantar sihir berupa ular, pontianak dan makhluk berbulu hitam demi untuk membalas dendam!! Kisah ini diambil dari perkongsian di laman sosial Facebook milik Emy Zulkifli, "Jangan main-main dengan hati, risau-risau menjadi dendam". Kepada pembaca kisahseram.com, marilah kita sama-sama jadikan kisah ini sebagai satu pengajaran.

STAY CONNECTED

17,446FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.