01 October 2020
Home Tags Facebook

Tag: facebook

Disihir Guna Gambar Yang Dimuatnaik Dalam Facebook!!

Tengah malam tadi ketika aku tengah godek-godek internet aku terjumpa sebuah gambar keratan akhbar lama yang agak menarik perhatian aku, surat khabar Kosmo kalau tak silap yang bertajuk 'Disihir guna gambar dalam Facebook'. Siapa sangka kan, gambar-gambar yang kita letakkan sekadar suka-suka di facebook kita sendiri pun boleh dijadikan sebagai bahan untuk perbuatan sihir.

STAY CONNECTED

17,391FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.