29 March 2020
Home Tags Diganggu

Tag: diganggu

Terhidu Bau Bangkai Dalam Lift

Tiba-tiba aku merasakan ada tangan yang menyentuh bahuku dari arah belakang dan tanpa berlengah aku terus memandang ke belakang, kosong tiada sesiapa disitu. Tidak lama setelah itu, aku tercium bau busuk bagaikan bangkai yang mereput.

Diganggu Hantu Banduan

Aku terdengar lagi bunyi tapak kaki orang berjalan. Namun, kali ini bukan bunyi itu saja kerana aku turut menangkap bunyi nafas. Bunyi itu seolah-olah berada di sebelah ku dan makin lama bunyi nafas itu makin dekat.

Kisah Bayi Diganggu Jelmaan Nenek Tua

Ikuti perkongsian beliau yang telah mendapat lebih dari 1500 share ini agar para ibu bapa yang ada anak kecil dapat jadikan sebagai iktibar terhadap apa yang berlaku dan lebih berhati-hati apabila ingin berjalan jauh lebih-lebih lagi jika melibatkan perjalanan di malam hari.

Diganggu Sebab Rumah Atas Bekas Tanah Perkuburan Cina

Suamiku telah mengalami sebuah mimpi yang aneh. Dalam mimpinya itu, ketika dia pulang dari kerja dan membuka pintu rumah, dia terlihat di dalam rumah kami itu ada kubur cina yang masih baru, lengkap dengan bunga dan tanglongnya sekali.

Kau Dah Mati, Matilah! Aku Nak Hidup! Kisah Seram Ibu Diganggu...

Bagi masyarakat Melayu, saka merujuk kepada adalah jin belaan atau pendamping yang diwarisi daripada nenek moyang sama ada secara disedari atau pun tidak disedari. Apabila bercakap dengan orang tua-tua, kebanyakan daripada mereka tahu apa itu saka. Saka biasanya dibela oleh manusia untuk tujuan tertentu. Pada zaman dahulu, masyarakat melayu gemar berdamping atau memelihara jin-jin untuk dijadikan sebagai pembantu mereka untuk menjaga rumah, keluarga, ladang, melakukan perubatan, persilatan dan sebagainya.

SERAM!! Pengalaman 5 Hari Diganggu Di Rumah Sewa

Artikel ini adalah hasil perkongsian pengalaman seram dari salah seorang pengguna laman sosial bernama Iskandar Zaidi. Beliau ni adalah pelajar Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim Hi-Tech, Kedah. Jadi admin rasa rumah sewa dia pun dekat-dekat kawasan situ jugak la.

Diganggu Selepas Menyanyi Lagu Ulek Mayang

Kisah ini berlaku lama dah, pada zaman aku mula belajar bermain gitar. Kejadian seram itu berlaku pada satu malam Jumaat, seingat aku lagi dua minggu sebelum masuk bulan puasa. Aku dan kawan-kawan aku macam biasa melepak sambil bermain gitar di sebuah pondok tepi sawah. Kami menyalakan unggun api dan bakar ubi kayu dan ubi keledek untuk dimakan.

Kisah Seram Diganggu Hantu Polong

Kisah ini berlaku pada tahun 2001. Ia adalah pengalaman seram yang berlaku terhadap seorang anak gadis yang bernama Nadia. Kisah seram ini bermula ketika Nadia baru sahaja selesai menduduki peperiksan SPM dan sedang menunggu keputusannya.

STAY CONNECTED

17,442FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.