10 December 2019
Home Tags Berhantu

Tag: berhantu

MISTERI JALAN DARI KOTA KINABALU KE TAMBUNAN

Perkara ini berlaku sekitar 5 tahun lalu, ketika itu aku akan pulang ke Tambunan dalam dua kali sebulan pada tengah malam. Semua kejadian pelik yang aku alami terjadi selepas jam 12 tengah malam. Ketika itu tidak terlintas langsung difikiran aku tentang hantu atau apa-apa yang berkaitan dengan benda ghaib.

Kisah Seram Rumah Sewa Berhantu di Kuala Kedah Bahagian 2

Ia kembali menggangu dengan lebih keras lagi dan telah memaksa dia membawa keluarganya bermalam bersamanya tidur di Pondok Pengawal.

Kisah Seram Rumah Sewa Berhantu di Kuala Kedah Bahagian 1

Sebuah keluarga yang baru sahaja berpindah ke rumah sewa di Kuala Kedah sering diganggu oleh makhluk halus.

Amber Court, Hotel Berhantu Di Genting Highlands

Ling dan kekasihnya Jun yang berasal dari China telah mendapat peluang untuk datang ke Malaysia atas urusan kerja. Ketika berada di Malaysia, mereka mengambil kesempatan untuk ke Genting Highlands dan telah berjaya memenangi wang yang banyak di sebuah kasino.

Hospital Paling Berhantu Di Lembah Klang

Artikel ini adalah hasil dari perbualan seorang wartawan akhbar Utusan, Zulkarnain Zakaria dengan seorang sifu qiqong. Kisahnya, kira-kira sepuluh tahun yang lalu saya (Zulkarnain Zakaria) berbual mengenai kisah-kisah misteri dengan seorang sifu qigong bernama Master Wee.

SERAM!! Pengalaman 5 Hari Diganggu Di Rumah Sewa

Artikel ini adalah hasil perkongsian pengalaman seram dari salah seorang pengguna laman sosial bernama Iskandar Zaidi. Beliau ni adalah pelajar Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim Hi-Tech, Kedah. Jadi admin rasa rumah sewa dia pun dekat-dekat kawasan situ jugak la.

Hotel Murah Berhantu Di Sabah

Artikel yang akan dipaparkan kali ini adalah perkongsian dari salah seorang pembaca setia kisahseram.com. Tetapi kisah ini bukanlah dari pengalaman beliau sendiri tetapi dipetik dari sebuah blog, blog yang mana tidak pula dinyatakan sumbernya. Jom ikuti kisah tersebut!

Apartment Berhantu di Sungai Besi

Hai. Aku nak kongsi pengalaman seram aku sewaktu aku tengah praktikal di salah sebuah syarikat yang terletak di kawasan Sungai Besi, Kuala Lumpur. Aku seorang saja yang praktikal di syarikat tersebut, jadi aku membuat keputusan untuk sewa bilik sahaja. Ye la, mana mampu budak praktikal nak sewa sebiji rumah.

Waverly Hills Sanatorium Paling Berhantu di Amerika

Waverly Hills Sanatorium merupakan sebuah hospital yang terletak di Louiseville, Kentucky, Amerika Syarikat. Ia dikatakan sebagai tempat yang paling berhantu di Amerika Syarikat dan ini adalah disebabkan pelbagai kisah dan legenda bandar yang diceritakan mengenai tempat ini dan sejarahnya. Waverly Hills dibina pada tahun 1910 sebagai sebuah pusat rawatan pesakit batuk kering yang merebak ketika itu.

STAY CONNECTED

17,276FansLike

Menarik

Artikel Terkini

Jangan Sampai Kena Tegur

Kejadian ini berlaku masa aku di tingkatan 5. Aku dibesarkan dengan mindset 'hantu tak wujud, hantu tak boleh bunuh orang'. Yang aku tahu waktu itu, tak ada hantu dalam dunia ini, yang ada hanyalah makhluk yang tak dapat kita lihat dan mereka tak boleh apa-apakan manusia.

Bertemu Pontianak ketika Berkhemah di Taman Rimba Kenong Lipis

Kisah ini terjadi ketika aku berkhemah di taman rimba kenong. Sampai saja di sana kami terus daftar nama. Masa daftar nama tu, ranje hutan kat situ ada cakap " korang masuk dalam nanti, hati-hati sikit nanti tak pasal-pasal dapat awek baru pulak". Aku yang tak faham hanya membalas dengan senyuman.

SESAT KE ALAM GHAIB DI PARKING CABLE CAR GENTING HIGHLAND

Kejadian ini terjadi di parking lot skyway cable car di Genting Highland. Kejadian ini bukan terjadi apa aku tadi pada satu keluarga yang kebetulan lalu kawasan itu. Peristiwa ini masih menghantui mereka sekeluarga.